Beoordeling chocolatier

Chocoweb heeft met toestemming van Georg Bernardini, auteur van Der Schokoladentester, zijn beoordelingscriteria overgenomen.

In zes cacaopeulen wordt in één oogopslag duidelijk hoe goed de producent is. Dat heeft in eerste instantie met smaak te maken, maar ook met de herkomst van de cacao. Het is net als met wijn: met een bulkproduct maak je geen topkwaliteit.

In het assortiment van Chocoweb bevinden zich, een enkele uitzondering daargelaten, chocolades van drie peulen of meer of nog voor de Schokoladentester onbekende producten.

Buitengewone kwaliteit voor alle producten. Zeer zelden tot geheel geen afwijkingen in de kwaliteit.
Uitstekende produktkwaliteit in relatie tot een bovengemiddeld hoog aantal buitengewone producten. Zeer stabiel, zelden afwijkingen. Enkele chocolatiers met deze potentie kunnen in de naaste toekomst voor zes peulen in aanmerking komen.
Zeer goede productkwaliteit. Enkele buitengewone of uitmuntende producten, maar ook soms middelmatige. Over het algemeen leveren deze chocolatiers wel een constante kwaliteit.
Goede productkwaliteit. Zelden buitengewone of uitmuntende producten, maar evenzo ook zelden slechte producten. De producten zijn weinig geraffineerd noch creatief maar de kwaliteit is constant.
Middelmatig. Soms goede, soms gewoonweg slechte producten. Vaak banale, weinig inspirerende noch geraffineerde producten. Deze producenten hebben al problemen met de basis van de chocoladeproductie.
Vaak producten van slechte kwaliteit met manco’s. Geen constante kwaliteit. Vaak gebruik van kunstmatige smaakmiddelen enzovoorts. Bagger.