Blanxart melkchocolade 42% bij een zomerse regenbui

IMG_5389

Normaal gesproken eet ik alleen pure chocolade; en dan echt goede chocolade, van goede bonen en met liefde gemaakt, want daar zit zoveel veel meer smaak aan. Zoveel smaak dat je aan een klein stukje genoeg hebt. Melkchocolade vind ik eigenlijk geen chocolade, veel te veel suiker en melk, waardoor je de cacao niet meer proeft…..Als kind was ik er dol op, want kinderen houden van zoet en melk.
Vanochtend werd ik wakker van het geruis van de regen. Het regende hard, echt zo’n zomerse regenbui. En de lucht was donker.
En toen kreeg ik plotseling zin in….. melkchocolade! Jawel, bij het ontbijt!
Als kind kreeg ik midden in de nacht melkchocolade en thee van mijn ouders als het plotseling hard begon te onweren en ik bang werd van de harde knallen daar op het platteland in Frankrijk. Daarom hou ik nu van onweer, en van zomerregen. En toch stiekem ook wel van melkchocolade. Zo zie je maar weer….voor ieder moment is er een chocolade. Maar dan natuurlijk wel goede, biologische melkchocolade, van Blanxart. Gemaakt van cacaobonen uit Congo. Wel zoet voor mijn smaak, maar toch zeker niet zo vies zoet als de meeste melkchocolades die je in de supermarkt koopt en heerlijk romig. Om weer even kind te zijn op een regenachte ochtend in augustus.

– Laura Choco La

Plaats een reactie