Idilio

Idilio is de verbinding met de natuur, biodiversiteit en het met bezieling telen van de beste cacaobonen, de zorgvuldige fermentatie en het in de zon drogen door kleine bedrijven. Origins verwijst naar de filosofie van zich te concentreren op bijzondere plantages met unieke fijne cacaovariëteiten en rechtstreeks samen te werken met lokale producenten.

Idilio Origins werd in Basel en in 2008 door Pascal Niklaus Wirth en Blumer opgericht. Raar maar waar, maar zij geloofden dat ooit zo geroemde Zwitserse chocolade nog nauwelijks een rol speelde als het gaat om donkere kwaliteitschocolade. En de twee doen het ook beter: in de loop der jaren hebben zij veel medailles met hun chocolades gewonnen.
De cacaobonen worden in Venezuela geplukt, naar Europa verscheept en de experts van Felchlin produceren er chocola van naar het recept van Idilio. Elke chocolade heeft een naam van de boer, coöperatie of district. En een uniek nummer. Het Spaanse woord idilio verwijst idylle of kleinood. Maar ook naar een klein gedicht dat het romantische leven in harmonie met de natuur beschrijft.