Madécasse wordt meer dan goed. Beyond Good.

Madécasse kondigt tijdens Salon Du Chocolat in New York (16 en 17 november 2019) haar naamsverandering aan. Het wordt Beyond Good. Madécasse kiest voor deze nieuwe merkidentiteit omdat de oorspronkelijke naam voor veel mensen moeilijk is uit te spreken èn ze wil tegelijkertijd het rijke smaakprofiel en de impact van haar werk op Madagaskar benadrukken.

Georg Bernardini: Affiniteit met goede chocola ontbreekt

In het winternummer van het Duitse blad Confiserie Welt staat een interview met Georg Bernardini van Georgia Ramon. Hij zegt dat als het om chocolade gaat, de markt minder kwaliteitsbewust is dan tien jaar geleden. De media kunnen daar wat aan doen.

Nate Engle van Madécasse bij Chocolatl in Amsterdam

Nate Engle van Madécasse was onlangs in Nederland en ging op stap met Daan. ClearChox is distributeur van Madécasse in de Benelux en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Nate woont op Madagaskar en managet daar de zaken voor Madécasse. Dit was de eerste keer dat we hem ontmoetten. Onderdeel van deze ‘Dutch Tour’ was een presentatie bij Chocolátl in Amsterdam op donderdag 14 juni 2018.

Krakakoa: fine flavour uit Indonesië

Krakakoa bewijst dat het mogelijk is goed smakende origine chocolade te produceren in Indonesië. De reactie van een vrouw die Krakakoa proefde bij onze stand op Chocoa bevestigde dat nog eens: “Ik heb veel vrienden en kenissen in Indonesië,” zei ze, “die sturen mij altijd chocola. Hele vieze chocola. Maar deze is lekker. Ik koop ze allemaal en stuur ze hen!”

Nieuwe smaken Hoja Verde bij Ecuador Origin Tasting

Vrijdag 8 december werden in het Cacaomuseum in Amsterdam verschillende chocolades uit Ecuador geproefd.
Het was een mooie gelegenheid om een aantal nieuwe smaken van Hoja Verde te proeven: namelijk de lemon verbena, lemongrass quinoa and roses and lemon.