Madécasse wordt meer dan goed. Beyond Good.

14 november 2019 – Madécasse, leverancier van uitzonderlijke single-origin chocoladerepen uit Madagaskar, kondigt tijdens Salon Du Chocolat in New York (16 en 17 november 2019) haar naamsverandering aan. Het wordt Beyond Good. Madécasse kiest voor deze nieuwe merkidentiteit omdat de oorspronkelijke naam voor veel mensen moeilijk is uitte spreken èn ze wil tegelijkertijd het rijke smaakprofiel en de impact van haar werk op Madagaskar benadrukken.

Madécasse – oeps, sorry: Beyond Good – is opgericht in 2008 en werkt rechtstreeks samen met bijna 100 Malagassische boeren om de beste kwaliteit cacao van mooie, oude rassen winnen. En er ter plekke chocola van te maken.
“We zijn al 11 jaar actief. We weten al ongeveer 10,5 van die jaren dat onze merknaam ons niet echt hielp”, erkent Tim McCollum, CEO en oprichter.
Eerder dit jaa is de bouw van een nieuwe productiefabriek in Antananarivo afgerond. Hier werken ongeveer 30 mensen.  Madécasse-Beyond Good is daarmee een van de weinige, in dit geval zelfs een Amerikaanse, ondernemingen die chocolade in het land van herkomst maakt. [In 2018 en 2019 was om die reden de productie tijdelijk ondergebracht bij ICAM in Italië – ClearChox]
“Beyond Good is voor ons een podium om de uitdagingen in de wereldwijde chocolade-industrie te benadrukken en wat we doen om ze op te lossen,” voegt McCollum toe.


Vanaf januari 2020 zullen producten met de Beyond Good-naam in de handel verschijnen, evenals de reclame-, website- en sociale kanalen van het bedrijf. De naam Madécasse verdwijnt niet (meteen); er moet herkenning blijven. De verpakking blijft dus grotendeels hetzelfde.

Beyond Good wil dat consumenten een ​​chocoladereep ervaren die niet alleen goed smaakt, maar ook de status quo doorbreekt.
“Gewoon goed proeven is niet langer goed genoeg”, zegt Ashton Pina, directeur communicatie. “We veranderen onze naam, maar niet onze missie om chocolade te gebruiken als middel om impact te maken in Afrika”

De chocoladerepen van Beyond Good zijn verkrijgbaar bij veel winkels in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, België en Luxemburg. En daarbuiten. Ze zijn gemaakt met biologische cacao, glutenvrije, sojavrije, geen gebruik van GMO-ingrediënten, koosjer en veganistisch.

 

Plaats een reactie