Steeds meer lokaal geproduceerde chocolade in ons assortiment

Hoera! We hebben steeds meer lokaal geproduceerde merken in ons assortiment uit alle continenten waar cacao groeit. Dat is goed nieuws voor de boeren en de lokale economieën. Door de chocolade te produceren in de landen waar de cacaobonen verbouwd worden kan een groter deel van de bevolking profiteren van de inkomsten die dit oplevert. Wij zijn dus erg voorstander van lokaal geproduceerde chocolades.

Stel u voor, op dit moment doet de gewone cacao op de markt 1850 $/ton, is zo’n €1,70 per kg cacaobonen. met 20% afval blijft dus €1,70 voor 800 gram. In een 70% reep van 100 gram zit dus 70 gram cacao. Van die 800 gram kunnen dus 11 repen worden geproduceerd. Daar komen dan nog wel kosten bij voor suiker en verpakking. Maar als dat ook lokaal wordt geproduceerd, wat meest het geval is, blijft zeker, zo niet meer dan 7 x meer inkomsten in het land van herkomst. En dat is onnoemelijk veel beter dan Fairtrade of Utz. Maar een 3500 USD/ton (€3/kg) is een prijs waarbij de boer een redelijk inkomen heeft. Rond die prijs of zelfs hoger, betalen de chocolatiers waarmee ClearChox samenwerkt.

Veel van onze merken worden al lokaal geproduceerd zoals Kuná, Kacau, Chchukululu en Hoja Verde uit Ecuador en Madécasse  uit Madagaskar, sinds kort Krakakoa uit Indonesië en binnenkort krijgen we er weer drie nieuwe merken bij: L’atelier des 5 volcans uit Kameroen, Tibito uit Colombia en Soklet uit India. Alle drie topchocolades met hun eigen karakteristieke smaakprofielen.

 

Plaats een reactie