Tasten met Tibor [2] – Chocolátl in Amsterdam

Nee, niks tasten in het duister. Tasten op zijn Engels. Proeverijen. Van 3 tot 6 februari 2016 was de fameuze Hongaarse chocolatier Tibor Szántó in Nederland. Voor een bezoek aan Chocoa en twee proeverijen, in Nijmegen bij Chocolatl in Amsterdam. Nu over Chocolatl.

Mark Knight maakte de prachtige foto’s die u hier en in de slider ziet. Met toestemming overgenomen.

Tasten met Tibor [2] - Adil and TiborVoor Tibors chocolade en meer, gaat u naar Chocolátl in Amsterdam. Ze hebben helaas nog geen webwinkel, dus als Amsterdam voor u te ver weg is, dan kunt u bij ons terecht: klik hier.

Chocolátl is een van de weinige, pure chocoladewinkels in Nederland. Dat wil zeggen dat puur in dit verband ‘alleen maar’ of louter betekent, want ze hebben heus wel melkchocolades.
De winkel biedt een uitgebreid assortiment top-chocolades van over de hele wereld.  Gastheer en eigenaar is de immer zeer voorkomde Adil. Op en top Brits in de bediening van zijn klanten. En daarvan had hij er twaalf uitgenodigd.


Van prosecco tot whisk(e)y
Tasten met Tibor [2] - wachten op de proeversDe avond startte met een glas prosecco. Niet verkeerd. Dit ging vloeiend over in eerst een 70% chocoladedrank van cacao uit de Caraïben met melk en daarna een 100% chocodrank op basis van water. Dit leverde enthousiaste reacties van de proevers.

Daarna werden er zes verschillende origine chocolades geproefd waarbij Tibor steeds vol passie sprak over de herkomst, de bijzondere manier van produceren die hij er op na houdt en de verschillen in tonen en accenten in de smaken.

Ervaren proevers
Duidelijk was dat deze twaalf klanten van Chocolátl al behoorlijk waren ingewijd in de wereld van de chocolade. Dat was te merken aan de soort vragen: over herkomst, de soorten bonen, soorten suiker et cetera. En men vond dat een reep van Tibor toch eigenlijk minstens € 15,- moest kosten met al het werk wat hij er aan is besteed.

De proeverij eindigde met een daverend applaus. Maar iedereen bleef hangen om nog na te proeven. En hoppekee, er kwam zelfs whisk(e)y op tafel die verrassend goed bleek te combineren met Tibors reep van Cubaanse cacao (Baracoa).
Het was een gedenkwaardige avond. Misschien nog een keer, Adil?

[soliloquy id=”42675″]

Plaats een reactie