Tibito Meta 80% wint brons in Seattle

Tibitó uit Colombia heeft brons gewonnen met haar Meta 80% reep op het gerenommeerde Northwest Chocolate Festival in Seattle. Het Festival vond plaats op 11 en 12 november 2018.


Northwest Chocolate Festival

Een trotse Gustavo Pradilla, oprichter van Tibitó, met zijn prijs in Seattle.

Het Northwest Chocolate festival bestaat inmiddels tien jaar en is, zoals ze zelf zeggen, voor ambachtelijke chocolade – van craft chocolate – “the industry standard” oftewel de meetlat in de wereld.
Dus komen chocolademakers van over de hele wereld er jaarlijks naartoe om hun bijzondere chocolades te laten proeven. Net als de chocoholics die ook uit alle uithoeken van de aardbol naar dit festival komen – jaarlijks maar liefst 10.000.

De volgende categorieën werden dit jaar door een professionele jury beoordeeld:

  • Pure chocolade,
  • melkchocolade,
  • chocolade met toegevoegde smaken en/of vulling,
  • chocolade confectie en tot slot verpakking.

Brons in de categorie “Puur”

Tibito viel in de prijzen met haar Meta 80% reep.  Ze won brons in de categorie ‘pure chocolade’. Voor Tibitó een geweldige erkenning, omdat het merk eigenlijk pas net om de hoek komt kijken: het werd in 2015 door Gustavo Pradilla opgericht. Een prijs binnen slepen op zo’n internationaal erkend festival, waar chocolademakers die al jaren in het vak zitten hun beste creaties inzenden, is geweldig voor een startend merk. Dat ze bij Tibitó gevoel voor kwaliteit hebben bleek al eerder: Ze kreeg voor haar 100% reep twee gouden sterren op misschien wel het allerhoogste smaakpodium, dat van ITQI.


Meta 80% smaakprofiel

De Meta 80% reep wordt gemaakt van cacao van de llanos – vlakten– van de Meta provincie van Colombia en wordt gekenmerkt door haar van nature zoete, fruitige smaak.

 

Los Llanos van de Meta provincie, Colombia

 

Plaats een reactie