Over ons

In 2009 is ClearChox als Chocoweb van start gegaan. Een heuse Europese onderneming. Een van de eerste bedrijven die zich richtte op de verkoop van werkelijk goede chocolade. Dus zowel als het gaat over de herkomst als over de smaakbeleving.

Groothandel

Opgericht door Jan-Paul Fros, Norbert Mergen en Marijke Metz is het begonnen als een webshop voor de ware chocoladeliefhebbers, die, zeker toen, nogal verspreid over het land woonden (en wonen).
Winkels waren er toen nog niet aan toe om de duurdere chocolades te verkopen. ClearChox is na vijf jaar pionierswerk in 2014 ook chocolade aan speciaalzaken en goede horecabedrijven gaan leveren. Eerst in de Benelux en een jaar later ook in Duitsland en Oostenrijk (en een beetje Zwitserland).
Inslag, opslag en uitslag (verzending) geschiedt vanuit ons magazijn in Heteren.

Ver boven fairtrade

ClearChox heeft een breed assortiment. Geen enkele chocolade die ClearChox in haar assortiment heeft, draagt een goede-doelenlogo. Een bestuurslid van een lokale wereldwinkel noemde ClearChox ‘ver boven fairtrade’. Dat is een compliment dat we graag onthouden.
We streven naar transparantie in de handelsketen. Van boer tot winkelier en de consument. Ieder krijgt een eerlijke beloning. Bij voorkeur verkopen we chocolade die gemaakt is in het land van herkomst. Maar dat is helaas nog vaker wens dan praktijk. Niet in de laatste plaats omdat chocolade maken een vak is en men de finesses moet beheersen.

Biologisch

Een deel van ons assortiment omvat biologisch geproduceerde en gecertificeerde chocolade. Het andere deel niet, want niet wil zeggen dat er bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt, maar vaak omdat biologisch certificeren te duur of niet mogelijk is (bijvoorbeeld vanwege bijzondere toevoegingen aan een reep, wat rechtstreeks uit de natuur komt).

Wat ons kenmerkt

One stop shopping, uitstekende logistiek
Korte ketens
Kennis van chocolade (we kennen de weg van boon tot reep)
Volkomen transparantie
Een beetje rebels
Unieke merken
Betrokkenheid van boer tot consument
Realistische prijzen
Fijne chocolatiers (waardoor er ook soms iets tijdelijk niet leverbaar is)
Bezoek de boer of de coöperatie (bij elke reep staat waar de cacao vandaan komt)

Thuiswinkelwaarborg? Vertrouwen!

Aan dat keurmerk doen we niet. Wij doen eerlijk en in goed vertrouwen zaken. Bovendien kost het voeren van het vignet voor Thuiswinkelwaarborg een lieve duit en voegt o.i. weinig toe. U weet bijna alles over ons en de Algemene Voorwaarden van ClearChox zijn vrijwel gelijk, zo niet beter, dan de garanties waarop u zich kunt beroepen bij webwinkels met een Thuiswinkelwaarborg-vignet. Bovendien maken we gebruik van WooCommerce: de meest moderne webwinkelsoftware waarin allerlei procedures al standaard zijn opgenomen die Thuiswinkelwaarborg verlangt (zoals een schriftelijke bevestiging van uw bestelling).

Geniet van goede en werkelijk eerlijke chocolade!

Met hartelijke groeten van,

Uw team ClearChox: Sabine Bauschke, Marijke Metz, Daan Koemans, Norbert Mergen, Roel Vlootman