Hoja Verde beim Ecuador Origin Tasting – Neue Geschmacksrichtungen

Vrijdag 8 december werden in het Cacaomuseum in Amsterdam verschillende chocolades uit Ecuador geproefd.
Het was een mooie gelegenheid om een aantal nieuwe smaken van Hoja Verde te proeven: namelijk de lemon verbena, lemongrass quinoa and roses and lemon.


Om te beginnen werd de pure 72% chocolade van Hoja Verde geproefd en daarna de 80%. Verder werd er o.a. chocolade geproefd van Conexión en Villakuyaya. width=
ClearChox vertegenwoordigt Hoja Verde in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Ecuador’s Fine Taste is de bovenliggende distributeur voor EMEA (Europe, Middle East and Asia). Jolanda Groot van Ecuador’s Fine Taste had de nieuwe smaken van Hoja Verde chocolade meegebracht. Zij lichtte toe dat Hoja Verde momenteel aan een eigen fabriek werkt zodat ze het gehele productie proces zelf in de hand kunnen houden. Tot nu toe werd Hoja Verde chocolade in een fabriek gemaakt waar ook veel andere chocolademerken hun cacao laten verwerken. De cacao ondergaat dus een standaard procedure terwijl eigenlijk iedere soort cacao een eigen “unieke” behandeling nodig heeft om de smaak die er in verborgen zit optimaal tot zijn recht te laten komen. Ecuador staat bekend om haar cacao van relatief goede kwaliteit, maar ook daar geldt dat de ene boon de andere niet is en er ook wel degelijk verschillen in kwaliteit zijn.


Het proeven

Bij het proeven van de 72% en de 80% werd vooral de smaak aan het begin als vol ervaren met tonen van caramel, koffie, noten en citrusvruchten. De nasmaak werd als wat zuur ervaren. De ene persoon is daar gevoeliger voor dan de andere. Cacao kent in principe wat zuurtjes en de goede proever herkent er fruit in. De chocolade smelt goed in de mond maar heeft niet de boterige sensatie die de meeste chocolades geven waaraan extra cacaoboter is toegevoegd.


De lemongrass quinoa was verassend fris en met een lekkere lichte “crunch” of moeten we “pop” zeggen; het doet bijna aan miniscule popcorn denken. De smaak van quinoa is tegelijkertijd een beetje noot- en gras-achtig wat erg goed samengaat met de citroengras. De lemonverbena is eveneens fris en heeft echt die verbena smaak die goed in de chocolade is opgenomen waardoor de meer aardse, grassige tonen ook aangenaam tot hun recht komen. En dan de rose-lemon; deze vond ik zelf lekker en verassend subtiel, maar je moet er wel echt van houden: voor sommigen was het net iets teveel van het goede.


In onze webshop

Klik hier om het hele assortiment van Hoja Verde in onze webshop te bekijken.

Het  absolute hoogtepunt van de avond waren de bonbons van Rita onder de naam van Sweet_Carambole. De bonbons zijn gemaakt met bijzondere ingrediënten als pompoenzaadolie, tonka boon, wijn en rakia om er een paar te noemen. Voor het chocolade gebruikt ze de couvertures (drops) van Hoja Verde.

 

Schreiben Sie einen Kommentar